] }

Tuesday, 31 July 2012

interbiu pertama part 1

Semalam aku tergerak untuk pergi interbiu pertama selepas seminggu aku postponed interbiu tersebut (ayt skema)..tempat interbiu kat Taman Tun Dr Ismail (TTDI)...aku dah plan awal2 nak pergi ngn roomate aku...dah setting baik punyer dah nak g same-same...tup2..malam tue dia kuar ngn awek die pas 2 cakap tak dapat nak balik bilik sebab moto bocor.....dammmmm...mampos gua...nak mintak tolong sape lagi nie...dah la interbiu nyer jam 10.30 pagi...tempat lak aku tak tau..:(

tiba-tiba aku teringat kat kawanku yang baru sampai dari Pahang...aku terus kontek dan die boley follo aku...huh...lega hatiku...

*tidur dengan lena...

*sahur dengan kenyang...

*solat subuh macam biasa...

*lelap beberap minit.............

"Sori wey..aku baru nak tido je nie...aku penat...tak dapat nak g".....aku masih ingat lagi..kawan aku nie antaq mesej kat aku jam 0611 pagi...mati la aku...macam mane aku nak g interbiu nie...aku mengalah dan berkata dalam hati, "takpelah, aku tak payah pergi la"...

*baring di atas katil ketensionan...

ahhhh...aku tak nak mengalah lagi...cari2 dapat pinjam moto kawan aku...aku dah la lesen tamat tempoh...almaklumlah kat KL nie aku lebih banyak jalan kaki dan naik basikal dari bawak pinky aku...masalah tak abes lagi...roadtax moto kawan aku pulak mati..mati pun mati lah...janji aku sampai kat tempat interbiu...aku bukannya takut polis...ahaha..walaupun dah 4 tahun duk kL...aku mane tau sangat jalan kt kL nie...start dari subuh sampai la jam 8 pagi aku duk stadi google maps...siap lukis lagi map 2...

*perjalanan bermula dengan hati kering...

aku sampai dengan selamat walaupun terlalu awal kat tempat interbiu...9.30 aku dah sampai kat sane...terlebih awal la pulak..nak g kedai makan takleh sebab pose...hahaha..aku duduk je la atas moto sambil tengok kedai cina kat depan mata aku tengah panggang ayam golek....

peta perjalan dari HUKM ke tempat interbiu


#akan bersambung dengan pelbagai ceritew 18PL

23 comments:

  1. dugaan dugaan..bertambahlah..gua x sabar nk taw keputusan..hehe

    ReplyDelete
  2. ha naseb baik smpe jgk.moge berjaye interbiuw kamu tu

    ReplyDelete
  3. hahahaha..so mcm mane interview? harap2 dpt lah kan sbb byk sgt dugaannya ni..hehe all the best :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..citew sal interbiu akn bersambung

      Delete
  4. besenye macam2 dugaan sebelum tebiew 2 insyaallah akan dapat keje.. org cakap la. hope awk dapat la.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...arap2 kate2 awk 2 btol..hehe

      Delete
  5. semoga berjaya intebiu :) Gud luck pink :) hewhew

    ReplyDelete
  6. ahahhakx comel nye abang ketak2 punye peta! hehe ;p

    ReplyDelete
  7. semoga ada hikmah disebalik kejadian...aminnn...all da best piko.

    ReplyDelete
  8. Sila post cpt next entry psl interview. hihi

    ReplyDelete
  9. peta ke ranting kayu tuu? haha :DD interview mcm manee??

    ReplyDelete
  10. silalah tabah seperti Tabah Syazwan . ekekekeke

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda....
tq...