] }

Wednesday, 25 July 2012

bijak membeli


Assalamualaikum kepada pembaca semua…

Saje je nak share citew ngn korang semua…hari nie dah masuk pose ke-4 dan aku saje je nak try p cuci mate kt bazar Ramadhan..aku tengok ramai sangat yang post kt fb ley cuci mate kt bazar..jadi aku pun nak try jgk la..hahaha

Oleh kerna aku rindu sangat kat pinky ku, aku bwk la dye p jln2 kt bazar..dah hampir sebulan lebih moto aku 2 tak bergerak..berdebu aku tengok keadaannye tadi…kalau aku naik moto aku mesti awek2 tengok je sebab warna pink..agak pelik seorang lelaki macho macam aku naik moto warne pink..(puji diri sendiri nmpk)…hahaha

*jam 7 ptg.

Aku kena cepat untuk membeli juadah untuk berbuke pose…(padahal saje je pergi lambat sebab mane la taw kot-kot ade yang bagi murah last-last minit)…hahaha..lam kepala aku nak makan nasik lauk ayam je…pencarian pun bermula…

*beberapa minit kemudian.

Aku singgah kat kedai nasik ayam dan perbualan ini terjadi..
Piko : bang..harge bp?.
Bang : 5 ringgit dik.
Piko : (mengeluarkan wallet dan memegang fon).

Aku tengok balik kat nasik 2 memang x berbaloi ngn harge…ayam kecik sgt..mane mampu nak isi perot aku nie…perot aku nie muat sekor ayam…haha

*mencari idea untuk lari.

Akhirnya…aku menelefon kwn aku sambil perlahan-lahan meninggalkan gerai itu…hahaha

*bijak membeli untuk perot sendiri.

28 comments:

  1. pun boleh eh cam tuu??? hahahha.....peniaga ni sepatutnya kena letak tanda harga....kalau tak, senang2 ja dia nak tipu orang.....tapi RM5 tuu memang sangat mahal la..tambah2 waktu tuu da pukul 7ptg....sptutnya bgi la murah sikit ye dak...huhu

    ReplyDelete
  2. cewahhhh..jambu letteww pinky boy...hihi

    ReplyDelete
  3. wah bukan senang nak jumpa laki yang mengaku suka warna pink. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke je...tapi hati x pink lagi..haha

      Delete
  4. hehehe...naik motor pink...hehehe...tp mmg betul pun kalau beli makan kat bazar mahal gile kot..lbh baik masak sndr..selamat berbuka;)

    ReplyDelete
  5. moto pink ? nak pinjamm ! haha
    dekat campus ada sorang mamat ni ada helmet pink, stiap kali lalu dpn pmpuan, dia mesti cabut helmet tu. haha..k. tetiba je cerita. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mane leh bagi pjm..sy kedekot..haha..x ksh pn la nk citew kt cni..:p

      Delete
  6. Hahaa . waww , moto pink . Cool . Bagi sayaa sat :)

    ReplyDelete
  7. cute la moto pink.. hehehe.. nak pinjam boleh..
    #mukamerayupenuhmengharap#

    ReplyDelete
    Replies
    1. merayu cket lagi...x mkn lagi rayuan 2...haha

      Delete
  8. smua trtumpu kpada moto pink ko ye piko.. ha.. nsib baik dpt lrik, rm5 tu kira mahal tu.. xtau lh kalau nsi dia mmang sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn trtumpu kt moto..tp kt aku sbnrnye..haha(perasan)

      Delete
  9. amboi, moto pink gitu... hehehe.. mahal sekarang semua juadah.. huuuuuuu... sedapnya tak adalah sama dengan harga.. sabar jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. lady mesti selalu p bazar nie..hehe

      Delete
  10. haha..lawak je cara nak blah.

    ReplyDelete
  11. Hai piko.. hehehe.. thanks sebab follow blog saya k =)

    saya dah follow awak balik. btw, comey pe pakai moto pink. hehehe.

    ReplyDelete
  12. hahaha sgt style ko punye cara nk melarikan diri tu..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dah xde care laen nk blah da..

      Delete
  13. wah,,,bgs cara nie.Blh try nti ,,,^__^

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda....
tq...