] }

Tuesday, 19 June 2012

Hidupku seorang pemilik vespa

Entry kali ini maybe panjang cket..So, korang kene bersedia untuk membacanye..Kalau xnk bace xpe sbb aku x pkse korang pun..hehe..Korang tgk title entry 2 mesti korang dah tau aku nie ade vespa kn?. Vespa moto pertama ku dan juga moto turun family ku..Aku pernah jugak mintak kat family aku belikan moto..tapi.. bile aku fikirkan balik aku terasa nak hidupkan balik moto vespa kat umah aku 2 setelah lame x bergerak.

Pas SPM baru aku repair ngn kwn2 vespa 2..Sebab pe pas SPM?...sbb aku duk hostel 5 tahun, so mane ade mase nak maen moto nie..Berkat doa dan keikhlasan aku nak hidup sebagai seorang vesparados akhirnya berjaya..

Aku membawa nya bersama sehingga aku masuk univ nie..kt KL..Aku repair sedikit demi sedikit sebab bese la..barang antik..Banyak suke duke selama aku hidup ngn vespa nie..part paling best bile berkonvoi..korang ingt vespa aku nie xleh pergi jalan jauh ke?..Dari Terengganu - KL...dari Terengganu - Kelantan..Dari KL- Perak...(haha...jauh lah sgt).... time keje nanti baru g over c..tp..kalau rosak penat la nk repair...duit mencurah-curah macam air kencing...hahaha..mahal oOoOo spare part dye...mcm beli brg BMW...

Haha...tp..power x moto aku?..

Last kitorang konvoi ke Kuale Kangsar pada 1 June 2012 sbb event tahunan vespa..Nie aku share cket gmbr kt bwh..

Rombongan dari KL




Korang leh wat ke mcm nie??
Homestay kami


* ini aje moto aku ade..tak perlu laju..tapi kepuasan memiliki...korang ade??... 

25 comments:

  1. Salam.

    Jarang2 sekali lana dpt tgk gmbr vespa berkonvoi..selalu superbike ngn moto kapcai ^O^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm...vespa kluar time ade event aje..hehe...

      Delete
  2. KK ? ouhh my kampung . huhu .
    best je tengok ramao ramai g konvoi . hehe .
    pasnie naik fixie lak XD

    www.munviolettaxious.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. fixie dh ad pn...hehe..tp x maen jauh lagi la...bru naek roadbike dari KL - kuantan...

      Delete
  3. whoaa, vespa tu cun ! hihi

    ReplyDelete
  4. homestay tu dkt area umah sewa lme. hehe. thun ni pnye event vespa dorg tunda kan kt KK tu. bile eh ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..di tunde...sptt nye bln April...taon nie dye wt awl bln Jun..hehe..skrg duk kt ner??

      Delete
    2. eh, da lepas la eh. melepas la tgok thun ni. shu kt taiping skang. cuti sem. meriah x thun ni pnye? :D

      Delete
    3. taon nie x bp meriah..sbb bkn wt kt arena..dye wt kt tepi pdg 2..y dkt ngn stesen bus..hehe.dtg tengok taon dpn la..

      Delete
    4. oow, yeke. dkt pdg clifford kot. ingtkan dorg wt kt arena lagi. hehe. insyaAllah. thun lps tgok vespa dorg kemain lawa. :D

      Delete
  5. Whoaaa ... antique! Classic! Hehehe. Anyw, vespa pink tu ... hmmmmm. menarik! LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..vespa pink 2 mcm tuan dye..haha

      Delete
  6. Awesome. bila nak konvoi sampai sini pulak. Hehehe.

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/mid-year-exam-result.html

    ReplyDelete
  7. cantik llooo vesspa pink !

    ReplyDelete
  8. kwn e'in ade sorang yg pakai vespa.. hehe

    ReplyDelete
  9. hohohoho...nice.abah aku pakai vespa gak.

    ReplyDelete
  10. nak try naik skali..power ker tak...hukhukhukhuk!

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda....
tq...