] }

Wednesday, 1 August 2012

segmen raya sakan : teka juadah raya

nie first time aku join benda nie...si mamat mksyahir , Afzal dan si gadis arra yang wat segmen nie....mksyahir dah penat tag name aku suroh aku masuk segmen nie...aku pun nak try la..walaupun aku tak pandai bab-bab meneka nie...hahaha...nie ha segmen yang mamat tue...



hadiah agak lumayan la....nie hadiah...

beg tangan




rm50


pas tue dia suroh aku teka kuih pe kat bawah nie....

hint : berinti




korang rasa pe ye??....aku teka nama kuih nie ialah kuih mini popia....hahaha...aku tak taw name kuih-muih la...aku taw makan aje...

20 comments:

  1. wehhh..masukkan link Afzal ngan Arra sekali weh..pasti post link entry nih kat komen aku..good luck..wa pon taktau kejadah apa tu..bhahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha, kuih tu nmpk cam sedap jek, tp xtau lah ape mane dy, btw , good luck hihi :D

    ReplyDelete
  3. Gud luck...! err, susah nyer nk teka gmbr tu..kena pi tanya mak cik jual kuih tepi jln . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie mak cik tepi jalan pun xtaw kalau tengok..haha

      Delete
  4. jawapannya..jeng jeng jeng...~

    ReplyDelete
  5. tirah xjoin sbb xtaw...hahhaa...gdlak yer

    ReplyDelete
  6. adeh
    complicated sungguh smpai tak leh teka sbb mmg tak tau name kuih raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...tgk hint dh la...susah kot

      Delete
  7. gd luck ye.. slm kenal & KA dh follow u 710

    ReplyDelete
  8. wei salah2 nie...jawapan salah...wek!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...aku dh taw..tp aku tulis jgk..hahaha

      Delete
  9. good luck tp seyes xtau kueh apa 2...susah bebeno..hoho

    ReplyDelete
  10. semoga berjaya yew.. ena pun tak dpt nak teka.. huaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda....
tq...