] }

Tuesday, 20 November 2012

silap motto

Assalamualaikum semua...harap kome semua sihat la ye...hari nie tiada apa yang aku nak ceritakan cuma satu kisah yang aku paling tak suka bila benda ini terjadi pada perotku...perot aku nie pantang kalau tak diisi..kena selalu full je...

kisah nya bermula begini.....

hari ini aku pergi ke tempat kerja macam biasa...sebelum ke opis aku isi dulu perot aku dengan 2 keping roti dan segelas air masak...cukup la untuk mengalas perotku sebelum sampai waktu makan tengah hari...perjalanan kerja bermula dengan sama seperti hari-hari berikutnya.....

tiba-tiba hujan lebat dan jam menunjukkan jam 12.30 tgh hari...aku berdoa agar hujan berhenti seketika kerna waktu makan tgh hari sudah hampir tiba....tepat jam 1.15..hujan masih belom berhenti dan aku menahan kelaparan...bese la...aku g keje bawak moto...moto aku mana ada bumbung...tak dakapt la nak g kedai makan..aku pasrah dan mengambil keputusan untuk menahan lapar...


tiba-tiba aku dijemput oleh abang opis untuk keluar makan bersamanya menaiki kereta....hehe...aku pun pergi bersama mereka dan kami makan di tempat laen..tempat yang jarang kami makan...first time aku ke sana...

Restoran Chemumur nama diberi....ntah pape nama restoran...siap ada motto lagi...SEDAP, MURAH & SELESA.....kami order nasi goreng je..nasi berlauk dah abes...tunggu punya tunggu tengok dah hampir 45 minit menunggu...penantian satu penyeksaan....rasa nak conteng je kertas menu nie....nak tambah motto....LAMBAT, SEDAP, MURAH, & SELESA...orang kat kedai tak ramai pun...tukang masak menghayati kot cara dia masak...tak pun period...mood x ok ke...sebab tu lambat...hahah..

moralnye : kalau nak wat motto tu tgk la service mcm mne dulu...



#sorry...ak update dalam mata ngah ngntok nie..merapu cket...semoga ALLAH amankan bumi Palestine..save Gaza..






21 comments:

  1. td ada lecturer cakap yg tempatnya boleh tahan. makanan pun sedap. bru discuss nk buat jmuan kat sana. =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jgn2...nti lmbt lak smpai order

      Delete
  2. lau ein kena lmbt sampai mcm tu sekali, mmg terus blah laaa

    ReplyDelete
  3. wahh name die pelik chemumur! hehehe~

    neway, makanan die nice x?

    aisyy, dah lambat kot..tukang masak feennnaaatt dah nak masak hahaa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...mknan nye ok..pinggan je besor..tapi nasik cket..

      Delete
  4. huhuu.. cian plak mgsa kpd motto itu

    ReplyDelete
  5. hehe ala takpe la sabar tuh kan separuh drpd iman :D

    ReplyDelete
  6. hahaha nasib baik sedap, lau tak, aishhh kena baling nasi tu kat muka chef dia.. chef dia sambil masak sambil berborak kot.. =,=

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...nti ina try g la...dpn cket je dari Uia PJ tu..

      Delete
  7. Motto tak kena dengan servis tuh. Benda macam nie lah yang jadi buat orang malas nak g makan kedai dia, lepas tu mula lah kata tauke kedai sebelah bomoh kan kedai dia. haha

    ReplyDelete
  8. perghh 45 minit??? mmg takkan tggu lah kalau mee .. tengokk .. kesabaran lelaki lebih berbanding perempuan . hahahha

    ReplyDelete
  9. boleh tunggu ke ?? kalau oranglah dah lama menyirap n terus bla g tempat lain..kalau harga dia berpatutan dengan masa yang diambil still bleh tunggu kot..haha..sabar je laa.. =p

    ReplyDelete
  10. hahahaha, 45 minit.. if eyqa dah angkat kaki dah..
    x larat lah nak tunggu lame2

    ReplyDelete
  11. Haha. kalau Ee dah bla dah =D

    ReplyDelete
  12. new motto from piko...hehe
    sabor je lah...kdg2 tgh lapar ni mcm2 ujian Allah bagi kan..
    naz pun kalau food sampai lambat baran jugak.. yer lah lapar kan...

    ReplyDelete
  13. Haaa...ade jugak ye yang merajin nak hapdet cite pasal kedai cek momo nih. For uol nye info, first day kedai ni bukak sy dah makan kt sini. 1st day die buat makan free...berduyun2 ler org, time tu lauk mabeles laa. Masuk 2nd day & whole week lauk still menten tapi harga melambung. Time tu ade ikan bakar ulam2 free, air sirap free. Tapi skg kedai tu dah tutup seminggu tak tau pehal...tukang masak yg digelar 'chef' tua tu yg masak lauk campur...die tu OKU, segala masakan tawar hebe, ikan goreng ayam goreng lgsg jimat garam. Dah komplen berbuih mulut pn tak diendahkan...so skg nampak cam nak tutup..iols pn tak pergi lagi dah...Ade kedai baru nama Clove bwh flat depan CIMB Jaya One, situ sedap.

    ReplyDelete
  14. Saya pernah hapdet kisah restoran ni dalam blog sy tapi di delete oleh owner kedai tu...pandai die...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda....
tq...