] }

Tuesday, 13 November 2012

minah jubah rempit

assalamualaikum...dah lame x menjadi penulis nie...hihi...

meh aku nak cerita kisah minah rempit yang memakai jubah...kisah nie berlaku time aku balik dari kerja...bese la...sekarang nie musim hujan....aku tak suka bawak laju-laju time hujan nie...safety first....tiap2 hari aku lalu depan UM...jalan depan UM tu sedikit jem...nak-nak time hujan nie...

musim hujan nie aku sentiasa memakai baju hujan untuk ke mana-mana....orang cakap...sediakan payung sebelum hujan...hehe...perjalanan aku pulang ke rumah bermula...aku meredah hujan yang rintik-rintik membasahi bumi dengan kelajuan 10km/h...

tiba-tiba aku dipotong oleh seorang wanita yang menaiki scooter ego..amboii....hujan-hujan pun nak bawak laju ke...aku sempat mengejar sampai ke traffic light...btol-btol dpn UM...usha-usha tengok da pakai baju hujan...siap jubah lagi...nak ke mana laju-laju nie...traffic light masih merah....aku still usha awek tu lagi...tiba-tiba minah tu memecut laju....aku ingatkan dah lampu hijau...rupa nya still merah...dah pakai elok tapi still tak sabar....

aku tengok je dari belakang...2 traffic light merah dia potong...nie kalau aku snap gambar pas tu bagi kt polis kompem dapat anugerah pengguna jalan raya terbaik nie...hahaha...

duk mencilok di celah kereta yang jem tengok2 jumpa balik minah tu....tak jadi aku nak usha kalau perangai macam tu...tak sayang nyawa...hahaha..kalau rempit macam kat bawah nie aku tak kisah la..


minah rempit



#sayangi nyawa dan kenderaan anda semasa memandu...


10 comments:

  1. Haha. Mesti lewat nak ke kelas lah tu.

    ReplyDelete
  2. haha , jangan pandang baju jaa kan .
    hebat gak minah tuu bwa motor laju masa nga hujan . hehe

    ReplyDelete
  3. biasa merempit la tu agaknya..dah berjubah pun still langgar lampu merah..sabor je lah..! =D

    ReplyDelete
  4. haaa mampuuu nak merempit macam akk jubah tu? hahaha ;p

    ReplyDelete
  5. haha akak tu merempit maybe ada emergency kot.. keep positive..heheh

    ReplyDelete
  6. hahah minah tu sakit perut tercirit la tu kot... XD.. dah tak nmpak lampu hijau merah dah tu.. XD... btw, selalu jln dpn UM ye?? ena dlu study kt Asasi Uia, sebelah mahsa tu je.. =D

    ReplyDelete
  7. bersangka baik aje..nak cepat kot mase tu..mana tau ade urusan yg penting sangat ke..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda....
tq...