] }

Sunday, 14 October 2012

masalah besar


assalamuaikum rakan-rakan di alam maya ku....sorry...tak berapa rancak menjadi penulis blog sejak akhir-akhir nie...haha...aku tengah mencari jalan macam mana nak setelkan problem aku nie...

tak tau kenapa sejak seminggu nie mata aku selalu je nak tutup...duk ngadap laptop pun bole mengantok...nak kata aku ambik ubat..xde pun...nak kata penat bersukan tak jugak...maybe urat mata aku lari kot..kena g massage nie...not B to B (betis to betis)..urot kampung la...kasi betulkan urat2..haha...

nie contoh cerite bila mata ku makin menjadi-jadi...


hari nie aku kena g jumpe family aku kat umah sedara aku kat Putrajaya...sebab family aku nak balik Ganu hari nie...so...malam tadi aku kena la tido awal..awal tak jugak la...tapi kol 2.30 jugak aku tido....pas suboh aku tido balik..tengok2 mak aku dah call aku kol 7.30 suroh datang awal...mak aku plan nak g jalan2...

kol 8.30 aku sampai Ptrajaya...duk lepak-lepak sambil tengok tb..tiba-tiba mata aku nak tertutup...tahan je la..nanti kantoi lak ngn mak kuat tido...hahaha..penat jugak aku tahan...puas berjalan aku dalam umah tak nak bagi ngntok...last2 tewas jugak akhirnya...tilam yang terbentang luas di bilik tempat adik ku bermain laptop menjadi tempt ku berehat...duk layan mata tengok2 terlelap...hahaha

lame jugak akut terlelap...sampai la mak aku panggil..tu pun sebab nak ajak aku kuar...aku bagi alasan tak nak pergi sebab nak ujan...tengok2 mak aku dapat baca fikiran ku..."nak tido la tu"....perkataan tu terkeluar dari mulot mak aku...hahaha..terkantoi sudah...

family aku semua kuar...tggal aku ngn cousin aku....duk lepak2 depan tb tengok2 terlelap lagi...smpai la cousin aku terjaga sebab perot lapar...haha..

pas lunch aku tertido lagi atas sofa smpai aku terpaksa stopkan mimpi...aku rasa lama sangat aku tido...selang beberapa minit family aku pulang...terkantoi lagi ngn mak aku sebab mata aku masih kuyu...hahaha

cutenye aku tido


#mohon sesiapa ada petua tolong bagi kat aku....:)

28 comments:

  1. Replies
    1. tutup mata + tidur ...adik beradik la tu haha :P

      Delete
  2. Kadang kadang aku gitu jugak so aku takleh nak tolong. Hahaha.

    ReplyDelete
  3. Agknya piko sllu minum milo kot^^
    Bab 2 sllu tdo,,,

    cra nk atsi sng je,law tdo 2 xpyh kai kipas.pkai kipas smulajdi je konfom xt'tdo^^

    ReplyDelete
  4. Ee pernah jadi mcm ni. Hahaha. Try lah makan sweets mcm hacks ke yg pedas2. Insya Allah. Boleh segar balik. Hik hik.

    ReplyDelete
  5. iskhh22..gaya camtu ke piko tido..memang betul2 sweet la.rase nak lempang2 je.ahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...comel dk???..jeles la tu

      Delete
    2. tak jeles la..sb kita tido lagi cute.hahaha

      Delete
  6. tidur awal...jgn tidor siang...buat aktiviti luar...

    ReplyDelete
  7. waktu yg seseuai tdow adalah dari 10.30-4pagi..jgn tdow melebihi 4jam,sebab kalau lebih tdow pon badan akan jadi semakin letih :)

    ReplyDelete
  8. penat terkumpul la tu, so now redeem tidur pulak..ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kne buang pnt trkumpul nie..pnt da tdow

      Delete
  9. nak besarkan badan lagi tu haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..susah nk besar kn bdn piko nie

      Delete
  10. huhu! tidur je keje.. haha.. pergi tolong mak tu.. XD

    ReplyDelete
  11. piko kadang-kadang kan kalau terlebih tido macam ni lah jadinya.. akan always rasa nak tidur je kan... rasa tidur tu tak cukup.. so better tido yang cukup je then bagus jugak idea nk berurut tu mana tahu dapat betulkan mana2 urat yg perlu.. :)

    ReplyDelete
  12. haih..apekes..!!..hehe.. =) petua nk kurangkan tido minum nescafe 3 in 1..huhu..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda....
tq...